Centrum Ďáblice

Dnes je čtvrtek 25.04.2024





Účastnili jsme se Festivalu kultur

Miloslav Fuček

2017-11-24

Reportáže - ostatní

Přečteno: 1817

Komentářů: 0


Začátkem tohoto týdně jsme se od pondělí do středy účastnili Festivalu kultur v DDM Karlín, kde jsme prezentovali stolní tenis, ale i další aktivity Centra Ďáblice.


Od 20. do 21. 2017 jsme se účastnili Festivalu kultur, který se konal v areálu DDM hl. m. Prahy na Karlínském náměstí v Praze 8. Festival navštívilo cca 2000 dětí ve věku 5 až 15 let ze 17 různých základních škol z Prahy 1, 6, 9, 10 a 15, které s pořadateli spolupracují na projektu Cizinec Našinec.

 

 

Festival probíhal v několika sálech v 1. patře DDM. Naše působiště bylo ve sportovním sále, kde jsme byli spolu se zástupci HC Sparta, kteří zde prezentovali lední hokej. Dále zde ještě prezentovali záchranáři první pomoc.

 

 

V dalším salonku byla čajovna, kde byly nejrůznější čaje, které přišly vhod jako občerstvení. Ta sloužila částečně i jako šatna pro děti. Ve vedlejší místnosti byl první den catering s různým občerstvením. Po celou dobu festivalu tam potom bylo k dispozici kafe.

 

Dále zde byl divadelní salónek, v dalším salonku se malovalo a v posledním salonku probíhal průběžně různý program.

 

 

První den jsme zde byli s Blankou. Rozdali jsme několik letáčků, navštívili nás i novináři a někteří učitelé, kteří si také brali letáčky.

 

V úterý, kdy zde byl se mnou Venca, zde bylo více dětí. Hlavní pozornost ale poutal lední hokej, krterý je přece jenom poněkud populárnějším sportem než stolní tenis. Ale i přesto jsem několik letáčků rozdali.

 

 

Ve středu zde byl se mnou David, který naši expozici trochu rozpohyboval, když sám předváděl cvičení na atletickém žebříku. Brzy se k němu přidaly i některé děti, které si to vyzkoušely. Došlo i na pinkání míčkem na pingpongové pálce. Tento den zde bylo dětí nejvíce.

 

David si ve chvílích, kdy bylo v našem salonku prázdno, vyzkoušel i jak se hraje hokej. Mě zbyla chvilka na to obejít ostatní salonky a udělat tam, pár fotografití. Ty se objeví časem ve fotogalerii, na kterou potom přidám odkaz pod článek.

 

 

 

Nejvíc zájmu bylo o hokej, potom o náš štolní tenis, ale bez zájmu nebyla ani první pomoc. I tu si vyzkoušel David.

 

Festival byl až do čtvrtka, ale čtvrtého dne jsme se již nezúčastnili a jak jsem si všiml, nebyli tam už ani hokejisté, kteří vše balili a odváželi ve středu a myslím že s věcma odcházel i záchranář.

 

Nyní nezbývá, než čekat na ohlas. Propagovali jsem zde jak Centrum Ďáblice, respektive Centrum stolního tenisu Ďáblice, tak TTC Praha, zejména oddíl mládeže, ale i turnaje Velké ceny CST Ďáblice pro děti a mládež. Dále zde byla i propagace střeleckých závodů a závodů RC modelů aut, které pořádají v sokolovně Ďáblové Praha.

 

V úterý a ve středu jsme pouštěli z noteboaku propagační video stolního tenisu, které bylo natočeno asi před pěti lety pro festival Sporťáček.

Více fotografií najdete na http://www.ealbum.cz/fotky.php?id=387&strana=1.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2016
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.