Centrum Ďáblice

Dnes je sobota 20.04.2024





Už jenom šest dní zbývá do Plesu stolních tenistů

Miloslav Fuček

2018-03-12

Pozvánky kulturní

Přečteno: 1649

Komentářů: 0


Přípravy na Ples stolních tenistů vrcholí a jdou do finiše. Co plánujeme zlepšit oproti tomu loňskému? A jaké budou další rozdíly?


První Ples stolních tenistů se konal 25. 3. 2017. Přípravy na něj byly poměrně rychlé, protože tento nápad se zrodil až v lednu 2017. Vše šlo ale rychle, ale ples se uskutečnil sice s komornější účastí, ale za aktivní podpory Pražského svazu stolního tenisu, který zde byl zastoupen bývalou reprezentantkou Alicí Roubalovou – Pelikánovou a předsedou PSST Janem Polednem. S ními proběhly zajímavé rozhovory.

 

Letos sice Pražský svaz stolního tenisu zatím aktivní účast svého zástupce nepotvrdil, opět ale dodal ceny do Tomboly a pomohl s propagací.

 

Termín letošního Plesu stolních tenistů je kalendářně blízký tomu loňskému, je pouze o týden dříve. Loni vyšel do ligového kola, letos jsme to „ošetřili“, takže s ligou ani extraligou nekoliduje. Najít ideální termín je ale těžké, protože sezóna stolního tenisu pokrývá celou plesovou sezónu. Takže ples probíhá letos zase pro změnu v souběhu s BTM mládeže v Hluku. Uvidíme, jak se to odrazí na návštěvnosti z řad hráčů stolního tenisu, která z těchto voleb termínů bude lepší.

 

Vylepšený je systém toboly, která nám neúměrně natáhla poslední přestávku a byla tak na úkor posledního hudebního – tanečního bloku. Letos se v rámci programu bude losovat na pódiu pouze 30 až max. 50 cen, aby žádná přestávka nepřesáhla 15 až max. dvacet minut. Ostatní ceny se budou losovat průběžně na baru a výsledky tohoto losování budou vyvěšeny vždy na nástěnce. Na výherní losy dle časové situace upozorníme z podia buď konkrétně nebo jenom rámcově.

 

Loni byly dva rozhovory o stolním tenisu – s Alicí Roubalovou Pelikánovou o její reprezentační kariéře a s Janem Polednem o Pražském svazu stolního tenisu. Letos máme nahrané dva rozhovory s bývalým reprezentantem Jaroslavem Staňkem – jeden o jeho kariéře, začátcích, hře na domácí scéně, jeho reprezentačních, ale i trenérských úspěšéch. Na sklonku své kariéry totiž trénoval v Rakousku, kde mimo jiné trénoval i známého Wernera Schlagera. Druhý rozhovor je potom zaměřen na historii československého stolního tenisu v letech 1930 až 1952. Intenzivně zatím ještě sháníme někoho dalšího, aby aspoň jeden rozhovor proběhl „živě“.

 

Letos bude i větší zastoupení zastupitelů a radních z Ďáblic. Zatím co loni pozvání přijala pouze jedna zastupitelka, letos účast přislíbili dva radní a jeden zastupitel.

 

Výstavka fotografií, kterou jsme pořadali loni, byla zaměřena na hráče – hvězdy a hvězdičky, bývalé reprezentanty včetně naší mládežnické reprezentace, kteří doufám naváží na úspěchy našich legend Orlowského a Panského a dalších. Další část výstavky byla věnována hráčům TTC Praha a to jak dospělým tak dětem. Letos bude mít fotovýstavka sekce tři. V té první se budeme věnovat sérii turnajů okresní a rekreační úrovně Velké ceny CST Ďáblice, jejíž třetí ročník byl mimořádně úspěšný. Představíme tak hráče, kteří jsou z druhého pólu reprezentace, ale bez nichž by to také nešlo a z nich někteří z těch mladších se třeba k těmto postům přiblíží. Druhá část výstavky bude věnována loňskému plesu a třetí akcím, které v Centru Ďáblice pro děti pořádají Ďáblové Prah, z.s..

 

TTC Praha slavilo loni 25 výročí svého vzniku. Tyto oslavy ještě částečně přeneseme i na letošní ples. V tombole budou ještě dva almanachy z činnosti TTC Praha a také výroční keramická pera, které se loni setkaly s kladným ohlasem.

 

Katering bude opět zajišťovat přilehlá restaurace Na růžku, která vám poskytně víno, točené pivo a popř. i večeři. Na baru v sokolovně si zase budete moct zakoupit chlebíčky, tyčinky, oříšky a popř. i nějaké nealko – Coca Colu, Sprite či kofolu. Dále se zde budou prodávat losy do tomboly.

 

Loni byla každá vstupenka losem do tomboly, letos vstupenky slosovatelné nejsou, ale ke každé zaprezentované vstupence dostanete zdarma jeden los do tomboly, který je v její ceně. Libovolný počet losů si potom můžete po 20,-- Kč dokoupit.

 

Loni hráli na plesu Starý šedivý psi, kteří byli zaměřeny hodně country. Letos bude hrát Spašená kráva spolu s Byzony a podíváte-li se na jejich play list, vidíte že jejich plánovaný repertoár je mnohem rozmanitější. Převažovat bude hudba z 60. až 80. let.

 

Zatím vše na svědčuje tomu, že návštěvnost bude mírně vyšší než loni, ale určitě se nemusíte obávat, že by na tanečním parketu byla tlačenice.

 

Další informace k plesu najdete na:

 

http://www.centrumdablice.cz/clanek.php?id=123

http://www.centrumdablice.cz/clanek.php?id=134

http://www.centrumdablice.cz/clanek.php?id=135

http://www.centrumdablice.cz/clanek.php?id=136


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2016
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.