Centrum Ďáblice

Dnes je pátek 19.04.2024





Vernisáž spolku Parkán v sokolovně se vydařila

Miloslav Fuček

2017-03-02

Archiv

Přečteno: 1658

Komentářů: 0


Ve středu 1. března 2017 proběhla v Centru Ďáblice – sokolovně vernisáž spolku Parkán, které se zúčastnilo několik desítek lidí, převážně dětí a rodičů z ďáblické základní školy.


Přípravy na vernisáž začaly už před desátou hodinou ráno, kdy došlo k předávání prostoru sokolovny, návozu panelů, zvukařské a osvětlovací techniky, židlí a stolů a samozřejmě vystavovaných exponátů.

 

Zahájení

Následovalo několik hodin montáže panelů, instalace světel a ozvučení. Následně na panely obětavé členky spolku Parkán instalovaly exponáty – převážně obrázky. Ty byly umístěny jak na panelech, tak na zavěšených sítích, na stojanech a některé i na židlích před podiem.

 

Čím víc se blížilo zahájení vernisáže, tím se začínaly postupně scházet děti, které zde učinkovaly. Mezi prvními tu byly děti pořadatelek, které jako pomocníci pomáhaly už i s instalací.

 

Vernisáž začala přesně v 16 hodin. Po jejím zahájení následovalo divadelní vystoupení, kterým byla vpodstatě celá vernisáž zahájena a které bylo jedním z hlavních bodů programu.

 

Výstavu navštívili i startosta MČ Praha Ďáblice pan ing. Miloš Růžička a ředitel základní školy Mgr. Bc. Josef Buchal, kteří byli přivítáni a promluvili na podiu k přítomným návštěvníkům.

 

Druhým bodem programu bylo vystoupení dětí ze základní školy, které zde zpívaly, hrály na kytaru, housle a trumpetu.

 

Součástí vernisáže byl i bohatý raut pro návštěvníky. Ti se během programu mohli občerstvit, mohli si priohlížet velké množství exponátů a sledovat zajímavé dění na podiu.

 

Třetím bodem byla dražba výrobků žáků základní školy – jednotlivých tříd. Vyvolávací cena všech výroků byla 300,-- Kč. U některých výrobků se nakonec vyšplhala až do tisíců korun. Výrobky vyšších tříd, které se nevydražily zde, budou vydraženy na Plesu fotbalistů, který se koná 17. 3. 2017 opět u nás v sokolovně. Zde bude vydražena i malovaná lavička. Polovina vydražené částky jde vždy dané třídě na činnost a druhá polovina jde na činnost spolku Parkán. Při dražbě zástupci každé třídy svůj výrobek představili a řekli, k čemu by rádi utržené peníze použili. Některé třídy plánovaly např. výlety, jiné darují peníze dětskému domovu či útulku pro psy.

 

Spolek Parkán zde prováděl sbírku na svoji činnost. Účastníci vernisáže si mohli kupovat vystavené obrázky zakoupením kouponů různých barev či přímým vhozením darované částky do pokladničky.

 

Vernisáž končila v 19 hodin, kdy již některé panely byly poloprázdné, protože obrázky z nich se už prodaly. Malí pomocníci spolu s pořadatelkami sundali zbytek exponátů, takže pracovníci firmy mohli panely demontovat, naložit a spolu s ostatní technikou odvézt.

 

Na akci pronajala TJ Stolní tenis Praha sokolovnu spolku Parkán za režijní částku 1.000,-- Kč, která pokryje náklady za energie. Poděkování patří Václavu Zahradníkovi, který připravil sál (složil stoly na stolní tenis, uklidil ohrádky apod.), Davidu Mutlovi, který mě po akci pomohl s úklidem (navezení stolů na stolní tenis zpět do haly, přinesení zpět ohrádek) a Blance Bělohlávkové, která dnes obstarala podstatně větší úklid haly po této akci nad rámec běžného úklidu. Vzhledem k finannčí situaci TJ jsme samozřejmě všichni pracovali ohledně této akce dobrovolnicky zadarmo ve prospěch ďáblických dětí, které tak měly možnost prezentovat, co dovedou.

 

V článku je jenom malé torzo fotografií. Zbytek najdete v nejbližší době v eAlbu, kam posléze uvedu odkaz. Fotografií z této zdařilé akce jsem nafotil přes sto. Odkaz najdete pod tímto článkem.

Další fotografie z vernisáže najdete zde.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2016
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.